Jag vill vinna på lotto

Ofta när man diskuterar hur det skulle vara att vinna på lotto kommer folk dragandes med ett argument, nämligen att man har undersökt vad som sker med folk som plötsligt har fått mycket pengar. Resultaten är ganska nedslående, först upplever de en kraftigt förhöjd lyckonivå, men sedan planar den sakta ut för att inom en inte alltför lång framtid vara på ungefär samma nivå som innan man vann. Är inte detta sorgligt? Vi går hela livet och drömmer om storkovan men när den äntligen är vår så spelar det inte så stor roll. Visst, vi kan köpa det vi vill ha men vi är och förblir densamma. Var man en olycklig person innan så är man det förmodligen efter också. Pengar kan så klart eliminera vissa orosmoment men de kan inte förändra dina tankar och känslor i grunden. Men andra ord, om du vinner på lotto, se till att lägga en rejäl summa på en bra terapeut så att du kan få lycka genom att lära känna dig själv och verkligen gå till botten med dina problem istället för att tro att du ska kunna sopa dem under mattan med en kvast, bokstavligt och bildligt talat, gjord av pengar.

Vad skulle jag göra om jag vann

Adobe Systems har också gjorts en enkätstudie med 1000 amerikanska kontorsarbetare som visar att 80% skulle fortsätta jobba även om de vann en storvinst. Liknande studier har gjorts så det är kanske inte så revolutionerande, men ändå intressant.

Enligt undersökningen skulle 28% fortsätta på sitt nuvarande jobb, 23% skulle fortsätta men minska sin arbetstid, 29% skulle sikta in sig på sitt drömjobb medan 20% helt skulle sluta att arbeta.

Jag känner mig ganska säker på att jag skulle sikta in mig på mitt drömjobb. För det låter det dessutom som en möjlig väg till lycka. Jag vill jobba med att hjälpa djur. Om jag skulle få möjlighet att göra det så skulle djuren jag hjälper må bättre och jag skulle säkerligen bli en lyckligare person. Om min tid skulle fyllas med något jag tror och anser är meningsfullt skulle jag nog bli ganska så lycklig. Felet jag tror många gör, är att de slösar pengar på totalt meningslösa saker. Jag menar, champagne och en ny bil är typ roligt i en vecka sen tröttnar man ju. Tricket är nog att försöka ta reda på vad som känns meningsfullt för en själv och sedan sysslar med det. Tror man att slösa pengar är det som är meningsfullt anser jag som värsta moraltanten att man bör tänka om, för det kan inte stämma. Pengar är bara ett medel, inget annat. I alla fall om får tro denna utredning om lotto.